Щонайменше 60 людей загинули від репресій в Криму за час російської окупації – КРЦ


13:1722.03.2024

За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, окупанти вбили в Криму щонайменше 60 осіб. Про це повідомляється на сторінці Центру в Фейсбук, передає УНН.

За період окупації Криму на півострові зафіксовано 60 загиблих, 28 з яких – представники кримськотатарського народу

Серед вбитих 4 жертви політичних репресій (3 з них – це кримські татари), 13 жертв дискримінації (11 – кримські татари), 30 жертв терору (8 – кримські татари) та 13 жертв поліцейського свавілля (6 – кримські татари).

Після окупації Криму російською федерацією зникнення, викрадення та вбивства людей стали регулярною практикою. Підконтрольна кремлю кримська влада створює лише видимість розслідування цих випадків, не дивлячись на те, що відповідно до Резолюції ГА ООН A/RES/71/205 росія названа державою-окупантом і на неї покладено відповідальність за дотримання прав людини на цій території – йдеться у повідомленні.

У Кримськотатарському Ресурсному Центрі засудили арешти, затримання, викрадення та вбивства людей, які використовуються в Криму як спосіб тиску і залякування корінного кримськотатарського народу і проукраїнських активістів.

Читайте: “Кремль платив данину Криму до 1700 року. Здається, настав час відновити”, – Рефат Чубаров потролив плани РФ “відмінити” рішення 1954 року (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube