Ексбухгалтера Первомайської міськради на Миколаївщині за заволодіння 127 тис.грн. засуджено до 6 років


12:1223.01.2024

За активної позиції прокурора Первомайської окружної прокуратури колишнього головного бухгалтера апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради засуджено за заволодіння бюджетними коштами, вчиненого в період дії воєнного стану, службове підроблення, несанкціоновані зміни інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах особою, яка має право доступу до неї (ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст.191, ч. 1 ст. 366, ч. 1, ч. 3 ст. 362 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

У судовому засіданні доведено, що головний бухгалтер у період з лютого 2020 по серпень 2022 року, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, згідно яких нарахувала та незаконно отримала на власний картковий рахунок заробітну плату, значно вищу за встановлений оклад, на загальну суму майже 127 тис грн.

Завдяки послідовній позиції сторони обвинувачення та достатній доказовій базі провину зловмисниці доведено у повному обсязі.

Відтак, вироком суду її визнано винною в інкримінованих злочинах та засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.

Вирок ще не набрав законної сили.

Як повідомляло Інше ТВ, у грудні 2023 року було повідомлено про підозру бухгалтеру одного із медичних закладів міста Первомайська у неналежному виконанні службових обов’язків, що завдало істотної шкоди державним інтересам, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). За даними слідства, підозрювана з квітня 2020 року по грудень 2021 року, нехтуючи своїми службовими обов’язками, не перевірила правильність здійснення нарахувань додаткових доплат 151 працівнику медичного закладу. Внаслідок цього спричинено надмірне витрачання коштів з рахунку медичного закладу на суму понад 1,7 млн грн.  



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube