На Миколаївщині “автослюсар” брав автівки на ремонт і продавав їх на запчастини (ФОТО)


11:4112.01.2024

У такий спосіб 28-річний зловмисник заволодів двома легковиками односельців. За вчинене йому загрожує до восьми років ув’язнення із конфіскацією майна, повідомили в поліції Миколаївської області.

До Баштанського районного відділу поліції звернулись двоє мешканців району із заявами про викрадення їхніх транспортних засобів – ВАЗ 2101 та Москвич М-2140. Поліцейським заявники повідомили, що залишили транспортні засоби у майстерні чоловіка, який за домовленістю повинен був здійснити ремонт автомобілів. Через декілька місяців очікування потерпілі почали цікавитись у псевдомайстра щодо стану виконаних робіт, однак чоловік не поспішав повертати легковики, пояснюючи, що робота ще триває. Запідозривши молодика у брехні, місцеві мешканці звернулись за допомогою до поліції.

У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці з’ясували, що автомобілі чоловік не ремонтував, а одразу ж переганяв їх до пункту прийому металобрухту, де розбирав та продавав на запчастини. Отримані гроші витрачав на власні потреби.

На Миколаївщині "автослюсар" брав автівки на ремонт і продавав їх на запчастини (ФОТО) 1
На Миколаївщині "автослюсар" брав автівки на ремонт і продавав їх на запчастини (ФОТО) 5
На Миколаївщині "автослюсар" брав автівки на ремонт і продавав їх на запчастини (ФОТО) 3
На Миколаївщині "автослюсар" брав автівки на ремонт і продавав їх на запчастини (ФОТО) 6

За узгодженням із прокуратурою слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 1, 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкції вказаних статей передбачають покарання до восьми років ув’язнення із конфіскацією майна.

Найближчим часом суд обиратиме підозрюваному запобіжний захід.

Слідство триває.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube