В Теруправлінні ДБР у Миколаєві розповіли, як протидіють наживі на війні та на військових


18:3312.12.2023

Як повідомляло Інше ТВ, З початку року ДБР на Миколаївщині розслідувало 2365 кримінальних проваджень, з яких 13 – за фактом корупційних злочинів.

Як протидіють наживі на війні і військових, на брифінгу 12 грудня розповів керівник першого слідчого відділу ТУ ДБР у м. Миколаєві Сергія Козюри, передає Інше ТВ.

Сергій Козюра підкреслив, що злочини, пов’язані з наживою на війні та військовослужбовцях, не мають ані юридичного, ані морального виправдання. І навів кілька прикладів.

«Зокрема, у квітні 2023 року працівники ДБР викрили начальника матеріального забезпечення однієї з військових частин, який вимагав з підлеглих військовослужбовців віддати йому частину коштів щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. Було задокументовано понад 30 таких випадків на загальну суму понад 60 тис.грн. (фігуранту) Повідомлено про підозру, накладено арешт на майно підозрюваного з метою забезпечення подальшох компенсації завданих збитків та скеровано обвинувальний акт до суду. Посадовцю загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Також скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника 79-го прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби, який необґрунтовано нараховував виплати грошового забезпечення і додаткової винагороди військовослужбовцям, які фактично не виконували військовий обов’язок та не несли військову службу, на суму 5,3 млн.грн.

Також скеровано обвинувальний акт відносно командира стрілецького батальйону Нацгвардії України, який залучив підлеглих військовослужбовців до виконання завдань, не пов’язаних з військовою службою, а саме – до охорони цивільного об’єкту, на загальну суму понад 500 тис.грн.», – сказав Сергій Козюра.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube