В Одесі затримали директора кадрової агенції за підозрою у переправленні ухилянтів до ЄС


15:5523.11.2023

Служба безпеки України заявила про затримання в Одесі директора кадрової агенції за підозрою у переправленні ухилянтів до ЄС під виглядом виїзду на “закордонну роботу”, пише ЛБ.

“Служба безпеки спільно з Національною поліцією ліквідувала в Одесі ще один канал нелегального виїзду військовозобов’язаних за межі України. Оборудку організував очільник місцевої фірми, яка займається працевлаштуванням громадян за кордоном”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під виглядом рекрутингу цивільного персоналу він підшукував потенційних призовників та за гроші пропонував їм своє сприяння у незаконному переправленні до Євросоюзу. Для нелегального перетину кордону фігурант продавав своїм клієнтам фіктивні довідки про інвалідність та «списання» з військового обліку.

Крім того, комерсант ховав ухилянтів у кабінах вантажних фур, які здійснювали міжнародні рейси. Для цього він залучив до «схеми» свого знайомого – керівника місцевої компанії-перевізника.

Вартість таких «послуг» становила до 8 тисяч американських доларів. Сума залежала від способу і терміновості втечі за кордон.

Правоохоронці задокументували злочинні дії фігурантів і затримали організатора оборудки, коли він отримував гроші за незаконне переправлення військовозобов’язаного через кордон.

Також було затримано його спільника – директора фірми-перевізника.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності винних осіб. Перевіряється інформація про можливу причетність до «схеми» інших посадовців.

Читайте: За матеріалами СБУ підозру отримав блогер-ухилянт Олешко, який після втечі з України закликає чоловіків ховатися від призову



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube