В Роттердамі виявили рекордну кількість кокаїну – 8 тонн на 600 млн. євро


09:3811.08.2023

У порту нідерландського Роттердаму виявили рекордну партію наркотиків вагою понад 8 тонн.

Про це пише NOS.

Митниця знайшла 8064 кілограми кокаїну в порту Роттердама ще 13 липня. Це найбільше в історії вилучення наркотиків у Нідерландах, пише сьогодні прокуратура. Про улов було оголошено лише зараз, оскільки тривало розслідування щодо походження наркотиків.

Наркотики, вулична вартість яких становить 600 мільйонів євро, були знайдені в контейнері з бананами. Контейнер був з Еквадору і прибув до Роттердаму через Панаму.

Митниця виявила партію наркотиків під час перевірки контейнера за допомогою службових собак і сканування контейнера. Відтоді наркотики були знищені.

Справу продовжує розслідувати команда HARC – партнерство між FIOD, митницею, поліцією морського порту та прокуратурою.

Найбільший улов до цього часу становив близько 4 500 кілограмів, повідомляє директор митниці в порту Роттердама. “Отже, це значно більше”, – каже Пітер ван Буйтенен.

Останнім часом митниця часто знаходить менші партії. “Здається, вони вважають за краще розподіляти ризики. Так що в цьому відношенні це нетиповий улов”.

Він також високо оцінив “хорошу роботу” співробітників митниці. “Ще раз, разом з нашими партнерами з HARC, нам вдалося завдати серйозного удару по наркозлочинцям в порту”, – сказав Ван Буйтенен.

“Неприємності” у злочинному світі
За словами голови Федерації поліції Нідерландів Яна Струйса, ця велика партія спричинить заворушення у злочинному світі. “Це безпрецедентно велика партія, тому ми обов’язково побачимо її наслідки”, – сказав він.

“Комплімент, що це можна перехопити, – сказав президент профспілки. “Але моєю другою реакцією було: “О, Боже, зараз у злочинному світі спалахне скандал, і через це буде ще кілька вибухів і перестрілок”.

Еквадор – головна країна-експортер
В останні роки Еквадор став однією з головних країн-експортерів кокаїну до Європи та США. Після США та Іспанії головним пунктом призначення для наркотиків з цієї країни минулого року були Нідерланди.

Цієї осені голландська митниця відправляє делегацію до Еквадору, щоб обговорити можливу митну угоду. Країни хочуть обмінятися інформацією про маршрути, термінали, судноплавні компанії та контейнери.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube