На Миколаївщині четверо мешканців віддали шахраям понад 270 тис.грн. Схеми були різні, прочитайте ще раз, щоб не потрапити на гачок


18:0226.06.2023

Останнього часу популярності набув фішинг – різновид шахрайської діяльності, метою якої є отримання доступу до конфіденційної інформації користувачів.

Саме за такою схемою ошукали мешканця м. Южноукраїнська.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Так, 25 червня до поліції звернувся 34-річний чоловік. Заявник розповів, що на одній із інтернет-платформ розмістив оголошення про продаж дитячого візочка. Через деякий час із потерпілим у месенджері зв’язалась покупець. Для здійснення усіх умов договору жінка надіслала заявнику посилання, за яким він мав перейти та вказати всі свої персональні дані. Після того як чоловік це зробив, з його банківської карти були списані грошові кошти в сумі 43 тисячі гривень.

За вказаним фактом слідчі відділення поліції № 3 Вознесенського райуправління відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Також були і інші випадки.

Так, по допомогу до поліцейських звернувся 40-річний мешканець смт Криве Озеро. Чоловік розповів, що намагався придбати через мережу інтернет мотоцикл. Знайшовши бажаний товар, він зв’язався із продавцем та узгодив всі деталі покупки. Після чого перерахував на банківські картки незнайомця понад 31 тисячу гривень. А згодом продавець перестав виходити на зв’язок, а чоловік втратив свої кошти, не отримавши транспортного засобу.

До 65-річного мешканця цієї ж громади зателефонував невідомий, який представився працівником банку та повідомив про заблокування доступу до онлайн-банкінгу. Щоб відновити доступ заявнику потрібно було назвати особисті дані та паролі, які надходили смс-повідомленням. Надавши співрозмовнику усю інформацію, з рахунку потерпілого були зняті 56 тисяч гривень.

В аналогічну шахрайську пастку потрапила й 52-річна мешканка смт Врадіївка. Назвавши співрозмовнику особисті дані, з рахунку жінки зняли понад 146 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі поліції відділення № 2 та № 3 Первомайського райвідділу розпочали кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляло Інше ТВ, Більше 140 тисяч гривень та понад 6 тисяч доларів втратили мешканці Миколаєва, довірившись шахраям



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube