У Миколаєві суд розглянув справу щодо колишнього в’язня з Луганщини, який воював у армії держави-агресора (ФОТО)


12:1908.06.2023

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто по суті кримінальне провадження щодо 39-річного мешканця Луганської області, обвинуваченого за ч.2 ст.111, ч.7 ст.111-1 КК України.

Справа розглядалась колегією суддів у складі Ольги Гуденко, Володимира Лященка, під головуванням Сергія Медюка.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального райсуду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

У ході розгляду обвинувачений повідомив, що до виправної колонії на тимчасово окупованій території в Луганській області, де він відбував покарання, прибули двоє осіб у військовій формі без розпізнавальних знаків та представились військовослужбовцями рф. Вони запропонували ув’язненим укласти контракт на проходження служби. Також обвинувачений зазначив, що вказані особи пообіцяли їм, що служба буде полягати в обороні «рубежів» Донецької області.

На цю пропозицію обвинувачений погодився та 25.08.2022 року уклав контракт на проходження служби в армії рф, після чого його з невідбутим повністю терміном покарання звільнили з виправної колонії. Згодом його доставили до «військкомату» у м.Луганськ та до навчального центру, де видали спорядження, зброю і військову форму російського зразка.

По завершенню 10-денних курсів його підрозділ кілька разів передислоковували до Ростовської області, Бєлгороду, Харьківської області, Севастополя та до Чернобаївки Херсонської області. Там, за його словами, він займався спорудженням фортифікаційних споруд.

Після чергової передислокації у жовтні 2022 року він під час пішого переходу отримав осколкове поранення та здався у полон в Миколаївській області.

У своєму останньому слові обвинувачуваний зазначив, що повністю визнає свою провину.

Наразі суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині директор підприємства поширював матеріали із закликами щодо захоплення території України 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube