На Миколаївщині викрито псевдоволонтера, який збирав гроші нібито для ЗСУ під виглядом відомого благодійного фонду, а витрачав їх на казіно (ФОТО)


11:3808.06.2023

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва викрито чоловіка, який, прикриваючись назвою відомого благодійного фонду, збирав гроші нібито на потреби українських військових.

Йому повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

За даними слідства, організував схему 26-річний мешканець Миколаївської області. Він розміщував на каналі ютуб ролик відомого благодійного фонду із закликами перераховувати кошти нібито на потреби однієї з штурмових бригад. До відео він додавав текст з реквізитами для перерахування коштів, вказуючи підконтрольні йому рахунки.

За попередніми даними, у такий спосіб йому вдалось заволодіти понад 1 млн грн коштів громадян. Суми внесків були від 1 до 800 грн. Кількість потерпілих може сягати близько 2 тисяч громадян.

Отримані пожертви він витрачав у віртуальних казино та на розкішне життя.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України на території м. Новий Буг Миколаївської області.

Наразі вирішується питання про обрання псевдоволонтеру запобіжного заходу. Встановлюється коло осіб, які постраждали внаслідок шахрайських дій.

Досудове розслідування – СВ Голосіївського УП ГУНП у м. Києві, оперативний  супровід – Департамент кіберполіції Нацполіції України.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині шахраї ошукали військових та волонтерів: продавали неіснуючу військову форму та генератори



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube