Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ – вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО)


10:4726.04.2023

Служба безпеки викрила ще двох прихильниць рашизму, що пішли на добровільну співпрацю з ворогом після тимчасового захоплення півдня України.

Серед затриманих – колишня очільниця одного з «відділів» створеного агресором «басейнового управління водних ресурсів Херсонської області». На цій «посаді» вона брала участь у налагодженні водопостачання для потреб окупаційних угруповань рф, які були дислоковані на тимчасово захопленій території регіону. Для цього вона сформувала штат «відділу» і закликала місцевих жителів приєднуватися до лав псевдоустанови.

Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ - вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО) 1
Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ - вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО) 7

Перед звільненням обласного центру колаборантка втекла до Києва, де планувала «загубитись» серед мешканців столиці і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Ще однією поплічницею агресора виявилась мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалась до створеного загарбниками «обласного пенсійного фонду». Там зловмисниця була задіяна у виконанні вказівок москви щодо запровадження «рубльової зони» в регіоні. Встановлено, що фігурантка змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті.

Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ - вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО) 3
Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ - вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО) 8
Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ - вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО) 5
Ще двох херсонських колаборанток затримала СБУ - вони намагались сховатись в Києві і Одесі (ФОТО) 9

Після звільнення міста зловмисниця втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ.

Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання виявлено готівку в російських рублях, яку окупанти нарахували їй як «зарплату».

Наразі обом фігуранткам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Одній з них суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Херсонській та Одеській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube