В Румунії у вантажівці з цукерками “Рошен” знайшли майже 5 мільйонів цигарок без акцизних марок (ВIДЕО)


06:0501.04.2023

Скандальне викриття контрабандної схеми поставок сигарет до країн Європи. За них не платять податки на мільйони євро, а для прикриття постачань використовують фури і відомий бренд “Рошен”.

Про це повідомляють Гроші у Фейсбуці. 

Одну з вантажівок днями затримали в Румунії – під коробками з цукерками знайшли майже 5 мільйонів цигарок без акцизних марок. Цю історію люди п’ятого президента Петра Порошенко будь що намагаються замовчати в Україні, але не мовчать вже румунські правоохоронці, які повідомили про злочин. І не мовчатиме програма “Гроші”: автори знайшли ексклюзивні документи, факти і свідчення про цю оборудку і в своєму розслідуванні показують значно більше, ніж вже відомо офіційно.

Як багато контрабанди можуть перевозити в фурах “Рошен” під прикриттям солодощів – дивіться в сюжеті.

Як пише Iнтерфакс, корпорація “РОШЕН” звернулася до правоохоронних органів із вимогою розслідувати поширену інформацію про перевізників, які намагалися в машинах, орендованих для перевезення кондитерських виробів, вивозити контрабандні цигарки.”Корпорація “РОШЕН” є лідером харчової промисловості України, одним із найбільших платників податків, який забезпечує значні валютні надходження до державного бюджету. Для компанії власна репутація та репутація нашої держави є головним пріоритетом. Корпорація “РОШЕН” звернулася до правоохоронних органів із вимогою провести неупереджене й об’єктивне розслідування поширеної інформації щодо недоброчесних перевізників, які намагалися в транспортних засобах, орендованих для експорту кондитерської продукції, вивозити контрабандні цигарки в одну з країн ЄС”, – ідеться в заяві компанії, переданій агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Корпорація “РОШЕН” укладає угоди з приватними перевізниками для експорту продукції за кордон. Як нам стало відомо, один із таких недоброчесних перевізників завантажив як мінімум у дві машини кондитерську продукцію, але перевантажив її і нелегально завантажив цигарки, які намагалися вивезти за підробленими накладними. “РОШЕН” розцінює ці дії перевізника як спробу замовної акції, мета якої – дискредитувати прозоре і конкурентне виробництво, підрив ділової репутації”, – ідеться в тексті.

Компанія зазначає, що договори на логістичні послуги з цим перевізником розірвано. “Закликаємо ЗМІ не тиражувати брехню. Оскільки розслідування з’явилося на ресурсах, пов’язаних з олігархом Коломойським, не виключаємо, що ця публікація має політичне забарвлення”, – ідеться в заяві.

“РОШЕН” ніколи не використовував і не використовує у своїй діяльності сірих і незаконних схем, тому розглядає цей інцидент як сплановану провокацію, спрямовану на дискредитацію компанії. Корпорація “РОШЕН” закликає правоохоронні органи з’ясувати правду та повідомити про результати розслідування і компанію, і суспільство”, – заявляє компанія.

Читайте: Ботоферма Порошенка: хто її створив і як вона працювала (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube