СБУ затримала зрадника-контрактника однієї з військових частин, який «зливав» ворогу позиції ЗСУ на Миколаївщині та Вінничині і планував вступити до лав окупантів (ВІДЕО)


11:2314.03.2023

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського агента у ході спецоперації у прифронтових районах Миколаївської області.

Фігурантом є контрактник однієї з військових частин, дислокованих на території регіону.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ, передає Інше ТВ.

У лютому 2023 року він за власної ініціативи вийшов на спецслужбу рф, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити зв’язок з агресором, він «звернувся» до своєї сестри, яка проживає в росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань. Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону зс рф Володимир Снєговський. З ворогом жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення. Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф, де продовжила «спілкування» зі Снєговським. Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок з фігурантом.

За даними слідства, ворожий агент виконував вказівки свого «куратора» щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Також зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання.

При обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон зі встановленим анонімним месенджером, який він використовував для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва органів прокуратури.

Як повідомляло Інше ТВ, СБУ затримала рашистського прислужника – за зраду став “офіційним” мародером, після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube