Експрезидента МАУ Дихне засудили до 5 років колонії – через “Артерію” і “Каву”


20:5301.03.2023

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього генерального директора аеропорту «Бориспіль», звільненого президента авіакомпанії МАУ Євгена Дихне та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Такий вирок виніс ВАКС 1 березня, повідомили «Слово і діло» у ВАКС.

«1 березня колегія суддів ВАКС винесла вирок, яким визнала винуватими у зловживанні службовим становищем колишнього генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та ексначальницю відділу цього підприємства. Ексгендиректору ДП призначили покаранням у вигляді 5 років позбавлення волі, а ексначальниці – 4 роки», – сказала начальниця відділу комунікацій суду Олеся Чемерис.

Також їм заборонили протягом 3 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу ексгендиректора аеропорту «Бориспіль», президента МАУ Євгена Дихне. За версією обвинувачення, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube