Бухгалтера міськради на Миколаївщині підозрюють у заволодінні майже 8 млн.грн. – це вона нарахувала та виплатила собі зайву зарплату


07:3323.02.2023

Як повідомляло Інше ТВ, в листопаді минулого року на Миколаївщині слідчі заочно повідомили про підозру ексбухгалтеру управління Первомайської міськради в заволодінні 0,5 млн.грн. бюджетних коштів, бо вона втекла.

Тепер слідчі повідомили їй про змінену підозру, бо підозрюють у заволодінні майже 8 млн.грн.

Про це поінформували в Первомайській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області та сприяння Первомайського міського голови в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами головним бухгалтером управління культури, національностей, релігії, молоді та спорту Первомайської міської ради встановлено нові факти аналогічних злочинів, у зв’язку з чим вказаній особі повідомлено змінену підозру у заволодінні бюджетними коштами вчинене повторно, в період дії воєнного стану та в особливо великих розмірах та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, несанкціонованій зміні інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, вчинений повторно, що спричинили значну шкоду (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 362, ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, в період з січня 2021 р. по вересень 2022 року головний бухгалтер, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, згідно яких нарахувала та незаконно отримала на власний картковий рахунок заробітну плату, значно вищу за встановлений оклад, на загальну суму 7 млн 911 тис грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube