Почастішали випадки шахрайства з допомогою від міжнародних організацій


13:0722.02.2023

У зв’язку з великою кількістю різноманітних програм грошової допомоги, що впроваджуються на території України, почастішали випадки електронного шахрайства. Про це повідомляє ТГ-канал фонду Право на захист, пише Кореспондент.

Повідомляється, що випадки шахрайства пов’язані із виплатами від міжнародних організацій.

Працівники фонду нагадують правила безпеки та просять українців бути уважними:

не передавайте третім особам або через Інтернет дані банківських карток, особистих рахунків, CVV-код або іншу важливу для здійснення оплати інформацію.
не переходьте за підозрілими посиланнями – це шахрайські посилання; єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн – це сайт http://aid.edopomoga.gov.ua/ (посилання має виглядати тільки так!).
“Ми не надаємо жодних посилань на банківські системи і не співпрацюємо з банківськими установами! Посилання на будь-який банк – це шахраї та спроба вкрасти ваші гроші! Будьте пильні та обережні!” – йдеться у повідомленні.

У фонді зазначають, що працівники банківських установ не консультують щодо виплат чи інших питань у соціальних мережах та месенджерах.

“Якщо вам написала людина під виглядом банківського працівника – це шахрай! У жодному разі не передавайте будь-яку інформацію про вас цим людям!” – попереджають у фонді.

Зазначається також, що адміністратори фонду консультують лише у чаті.

“Якщо треті особи пишуть вам у приватні повідомлення від імені Благодійного фонду “Право на захист” і просять додаткову інформацію про ваші банківські картки/пін-коди/CVV коди – блокуйте їх! Це шахраї, які намагаються вкрасти ваші кошти. У кожного адміністратора чату навпроти назви каналу (у правому верхньому кутку кожного повідомлення) – можна побачити ім’я людини, яка дала вам відповідь. Якщо ви не бачите імені – це шахраї!” – пишуть представники фонду.

Крім того, у фонді просять не публікувати в чаті персональну інформацію (ПІБ та номери телефонів), якщо про це не попросив адміністратор чату.

“Це також стосується ваших індивідуальних посилань від WFP ООН. Там вказано унікальний код, який дозволить вам зареєструватися, і, на жаль, він одноразовий”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Мешканець Вознесенського району Миколаївщини через шахраїв втратив 25 тис.грн. – перейшов за посиланням щодо «виплати соцдопомоги»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube