Шахраї ошукали мешканку Первомайського району Миколаївщини на 69 тисяч гривень під приводом «дзвінка з банку»


07:0417.02.2023

15 лютого до Первомайського районного відділу поліції звернулася місцева мешканка про те, що стала жертвою шахраїв.

Про це поінформували в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

На мобільний телефон 37-річної потерпілої зателефонував невідомий, який представився працівником банку, та повідомив, що наявні грошові кошти на банківському рахунку жінки потрібно перевести на інший рахунок, щоб убезпечити їх від несанкціонованого втручання. Для переходу банківського рахунку жінки заявниці необхідно було назвати «псевдобанкіру» коди доступу, які їй надходили в смс-повідомленнях. Назвавши співрозмовнику паролі, громадянка втратила 69 тисяч гривень заощаджень.

За вказаним фактом слідчі райвідділу розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Шановні громадяни, пам’ятайте, ким би не представся телефонний співбесідник і які б приводи не називав, не повідомляйте ніколи дані своєї банківської картки, особливо CVV код, термін дії картки, одноразові паролі з повідомлень, дані для авторизації в онлайн-банкінгу. Навіть в умовах війни справжні співробітники банку або працівники державних установ не запитують таку інформацію, бо вона є конфіденційною. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників, обов’язково перевіряйте достовірність інформації яку вам надають невідомі, зателефонуйте на “гарячу лінію” банку або зверніться до фахівця банківської установи.

Якщо відносно вас скоєно злочин, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Як повідомляло Інше ТВ, Намагалась «врятувати» доньку: пенсіонерка з Миколаєва віддала шахраям понад $3 тис.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube