росія утримує близько 6000 українських дітей для “перевиховання” – Єльський університет


08:3115.02.2023

Згідно зі звітом Єльського університету, близько 6000 українських дітей перебувають під вартою в росії, інформує УНН.

У звіті, присвяченому порушенням прав людини в країні, зазначено щонайменше 43 табори та інші установи, де утримуються українські діти, які були частиною “великомасштабної систематичної мережі”, керованої Москвою з моменту її вторгнення в Україну.

У доповіді йдеться про те, що основною метою таборів було “політичне перевиховання”.

“Серед дітей у таборах були ті, хто перебував під опікою батьків або сімей, ті, кого росія вважала сиротами, інші, які перебували під опікою українських державних установ до вторгнення, і ті, чия опіка була неясною або невизначеною через війну”, – йдеться в повідомленні.

Натаніель Реймонд, один із дослідників, сказав: “Основною метою таборових споруд, які ми визначили, є політичне перевиховання”: “Те, що задокументовано в цьому звіті, є явним порушенням 4-ї Женевської конвенції”.

У звіті йдеться, що деякі з дітей були переміщені через систему та усиновлені російськими сім’ями або передані до прийомних родин у росії.

Наймолодшій дитині, включеній до російської програми, було лише чотири місяці, а в деяких таборах проходили військову підготовку діти віком 14 років.

Читайте: Всі три розбомблені россіянами миколаївськиї універсітета набрали студентів і розпочнуть навчання вчасно – Кім



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube