Співробітник Теруправління ДБР у м.Миколаєві незаконно повертав сотні тисяч доларів, які були вилучені, порушникам митних правил


08:0207.02.2023

Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно старшого слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, який підозрюється у зловживанні службовим становищем.

Детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали справи для ознайомлення.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, передає Інше ТВ.

Так, у березні 2022 року працівники митниці на одному з пунктів пропуску в Одеській області викрили громадянина, який намагався незаконно перевезти до ЄС 716 тис. дол. США. Суди першої та апеляційної інстанцій визнали особу винуватою у порушенні митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, та призначили покарання у вигляді 20,9 млн грн штрафу з конфіскацією вилучених на митниці коштів.

Проте виконати це рішення неможливо, оскільки старший слідчий ДБР в порушення вимог КПК України вилучив ці кошти під час складання працівниками митниці адміністративного протоколу та, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно повернув їх правопорушнику, чим спричинив тяжкі наслідки державним інтересам.

У ході розслідування САП та НАБУ встановили причетність слідчого ДБР до скоєння аналогічного злочину. Так, у квітні 2022 року за аналогічних обставин він безпідставно вилучив 541 тис. дол. США, які в порушення правил згодом повернули громадянину.

У вересні 2022 року суд визнав громадянина винуватим у порушенні митних правил та наклав штраф у майже 16 млн грн з конфіскацією в дохід держави вилучених 541 тис. дол. США. Це рішення суду вступило в законну силу, проте виконати його теж стало неможливим.

Зважаючи на це, на початку лютого 2023 року САП та НАБУ повідомили посадовцю ДБР нову підозру – за ч. 2 ст. 343, ч. 2 ст. 364 КК України.

Як повідомляло Інше ТВ, Під плінтусами, в обігрівачах, в макулатурі та в туалеті. ДБР знайшла “нички” одеських митників (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube