Посереднику в отриманні хабаря чиновником секретаріату Кабміну дали 8 років (ФОТО)


18:5031.01.2023

Вищий антикорупційний суд призначив 8 років позбавлення волі фінансовому директору субпідрядної організації Ігорю Груздєву, якого обвинувачують в пособництві колишньому начальнику Управління адміністративних будинків секретаріату Кабінету міністрів Ігорю Новосьолу в одержанні 2 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У повідомленні не вказується справа та прізвище обвинувачених, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Груздєва та Новосьола.

«31 січня фіндиректора субпідрядної організації визнано винуватим у пособництві в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у розмірі 2 млн грн, яка вимагалась за підписання актів за наслідками проведення ремонтно-реставраційних робіт приміщення КМУ (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України). Суд призначив йому покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна», – інформує суд.

Як відомо, ексначальника управління секретаріату Кабміну Ігоря Новосьолова та його посередника Ігоря Груздєва обвинувачують у вимаганні та одержанні 2 млн грн неправомірної вигоди від представника ТОВ «Спектрум Девелопмент». У серпні 2019 року Управління підписало з цією фірмою угоду щодо відновлення фасадів будинку уряду України та підпірної стінки по вул. Михайла Грушевського, 12/2. Як встановило слідство, вимагаючи хабар, чиновник відмовився підписати акти виконаних робіт за цим договором, які, своєю чергою, є підставою для здійснення розрахунку, попри те, що «Спектрум Девелопмент» виконало будівельно-монтажні роботи в повному обсязі у визначений строк.

Сам Новосьол сплатив визначену йому судом заставу у розмірі 1 млн. грн. та опинився на волі. Ось фото з затримання в 2020 році Новосьола і Груздєва, якого він як свою довірену особу залучив до передачі хабаря. Той ввечері 4 лютого 2020 року отримав хабар (2 млн. грн.) для Новосьола від кур’єра на проспекті Бажана в Києві. Невдовзі після цього було здійснено затримання достойників.

Посереднику в отриманні хабаря чиновником секретаріату Кабміну дали 8 років (ФОТО) 1

(Затримання Ігоря Новосьола)

Посереднику в отриманні хабаря чиновником секретаріату Кабміну дали 8 років (ФОТО) 3

(Затримання Ігоря Груздєва)

Посереднику в отриманні хабаря чиновником секретаріату Кабміну дали 8 років (ФОТО) 5
Посереднику в отриманні хабаря чиновником секретаріату Кабміну дали 8 років (ФОТО) 7


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube