ПВК Вагнер віддає сім’ям найманців порожні труни – ЗМІ


19:3620.01.2023

Приватна військова компанія (ЧВК) Вагнера віддає рідним найманців порожні труни для похорону. Про це повідомляє російський телеканал Дождь, який позиціонує себе як опозиційний, з посиланням на слова жінки, у якої чоловіка завербували на війну, пише Кореспондент.

За її словами, група Вагнера завербувала її чоловіка у колонії, де він відбував покарання.

Чоловіка росіянки восени відправили на фронт. У результаті, він перестав виходити зв’язок. У грудні з жінкою зв’язалися представники “вагнерівців” та повідомили про загибель чоловіка в районі Бахмута.

Росіянці привезли закриту цинкову труну, “медалі” від групи Вагнера, почесну грамоту та свідоцтво про смерть.

“Вони нам сказали, що немає потреби розкривати труну, тому що перед відправкою [на війну] вони беруть якісь ДНК, і коли трупи виявляють, вони порівнюють. Вони нам сказали, що дають стовідсоткову гарантію, що це він”, – розповіла жінка.

Однак після похорону через кілька тижнів з жінкою зв’язався незнайомець і повідомив, що її чоловік живий і перебуває в окупованому місті Дебальцеве.

Трохи згодом їй зателефонували з українського номера. Людина, яка представилася співробітником СБУ, заявила, що нібито загиблий чоловік насправді перебуває в полоні з кінця жовтня. Чоловік описав поранення, від якого, за версією групи Вагнера, нібито помер чоловік жінки, і запевнив, що пораненого насправді вдалося врятувати.

У Федеральній службі виконання покарань РФ дружині відмовилися надати відомості про її власного чоловіка, пославшись на конфіденційність. Військова комендатура України підтвердила жінці, що її чоловіка, дійсно, було поранено і взято в полон.

Журналісти телеканалу стверджують, що змогли знайти у соцмережах ще кілька подібних історій. Представники групи Вагнера настійно не рекомендують родичам відкривати труни, до яких їм привозять загиблих найманців.

Читайте: Британська розвідка з’ясувала, скільки “вагнерівців” воює в Україні, та звідки у Пригожина на це гроші



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube