Підписання «Харківських угод» на користь росії – завершено розслідування стосовно колишніх президента та очільника уряду


16:4619.12.2022

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора завершено досудове розслідування щодо колишніх президента України та очільника уряду, які підозрюються у державній зраді (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України).

Наразі матеріали досудового розслідування відкриті стороні захисту для ознайомлення.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

Розслідуванням  встановлено, що експрезидент України, в порушення вимог Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України», 21 квітня 2010 року у місті Харкові підписав від імені України Угоду, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України – АР Крим і м. Севастополі.

У свою чергу, ексголова уряду того ж дня підписав розпорядження про схвалення Кабінетом Міністрів України так званих «Харківських угод» на користь російської федерації.

Колишні керівники держави штучно створили передумови для збільшення чисельності військ рф на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя.

Окупація півострова надала можливість рф здійснити протягом 2014-2022 років нарощування особового складу та військової техніки збройних сил чф рф, а також утворення нових військових частин та підрозділів зс рф. Вони були застосовані державою-агресором для повномасштабного військового вторгнення 24 лютого 2022 року на територію України.

У зв’язку з переховуванням підозрюваних на території держави-агресора слідчими ДБР здійснювалось спеціальне досудове розслідування (in absentia).

Як повідомляло Інше ТВ, у вересні суд погодив арешт міністрів часів Януковича Лавриновича і Грищенка – за Харківські угоди



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube