Поліцейські встановлюють аферистів, які ошукали мешканців Миколаївщини на понад 120 тисяч гривень


17:1507.12.2022

Минулої доби до поліції звернулися громадяни із заявами про те, що стали жертвами шахраїв.

Шахрайським шляхом зловмисники із карткових рахунків привласнили понад 59 тисяч гривень 54-річної мешканки Вознесенська, майже 26 тисяч гривень у 64-річної мешканки Южноукраїнська та 38 тисячами гривень у 30-річного мешканця обласного центру.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Зі слів потерпілих, під час телефонної розмови аферисти представлялись банківськими працівниками та переконували потерпілих, що наявні грошові кошти на банківських картках терміново потрібно перевести на інші рахунки, щоб убезпечити від несанкціонованого втручання. Зробивши все, що радили «банкіри», громадяни втратили всі свої заощадження.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Нині тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на встановлення та затримання зловмисників.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомими людьми, які у телефонній розмові представляються працівниками банків або інших організацій чи соцслужб. Не поспішайте проводити будь-які операція по вказівкам співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу» лінію установи, або відвідайте та дізнайтесь відповіді на запитання, які вас цікавлять, особисто. Якщо ж ви стали жертвою шахрайських схем, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині викрили 21-річного шахрая на продажу неіснуючих товарів – ошукав 170 громадян на майже 1 млн.грн. (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube