В Одеській мерії обшуки, затриманий Борис Кауфман


15:4105.12.2022

САП та НАБУ затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації, яка контролювала посадовців Одеської міської ради, та вчиненні інших корупційних злочинів, інформує пресслужба НАБУ. 

За даними джерел LIGA.net у правоохоронних органах, один із затриманих  – одеський бізнесмен Борис Кауфман.

За даними слідства, з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

“Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування”, – йдеться в повідомленні.

У НАБУ додали, що викрито двох організаторів злочинної схеми та їхню довірену особу. Наразі встановлюються інші причетні до діяльності цієї злочинної організації.

Попередня правова кваліфікація за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Крім того, як повідомляє місцеве видання “Думська”, сьогодні, 5 грудня, у мерії Одеси відбувається обшук. Слідчі НАБУ вилучають документи у юридичному та фінансовому департаментах, а також у кабінетах міського голови Геннадія Труханова та його заступників.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube