Повторити Нюрнберзький процес: у МВС ідентифікували понад 166 тис. росіян, які воювали проти України


17:3324.11.2022

Міністерство внутрішніх справ вже ідентифікувало понад 166 тисяч російських військовослужбовців, які воювали проти України. Така робота ведеться, що повторити Нюрнберзький процес, який проводився проти представників Третього Рейху після Другої світової війни.

Про це розповів радник глави МВС України Ростислав Смирнов в етері телемарафону “Єдині новини”, пише OBOZREVATEL.

Він зазначив, що Україна має завдання довести всі злочини РФ на міжнародному рівні.

“Над цим ми працюємо у постійному режимі. Можу сказати, що наразі уже відкрито більше 45 тисяч кримінальних проваджень щодо цього (вчинених в Україні злочинів військовими РФ і їхніми пособниками — ред.) під час цієї військової агресії Росії. І ще нами вже ідентифіковано більше 166 тисяч військовослужбовців РФ, які брали участь у цій війні безпосередньо на території України”, – розповів Смирнов.

Він пояснив, що ці напрацювання стануть певною доказовою базою на майбутнє.

“Для того, щоб ми потім могли повторити Нюрнберзький процес”, – додав радник глави МВС.

У цьому українським правоохоронцям допомагають міжнародні партнери.

Також українська сторона наразі працює над виключенням РФ із захисних блоків, які були створені після Другої світової війни. Зокрема, мова йде про Радбез ООН, де наразі ще перебуває країна-агресорка.

Саме ця організація може ініціювати міжнародний трибунал, який є дуже необхідним для України.

“А ми прекрасно розуміємо, що там перебуває РФ, і що вона, звичайно, поставить вето на це голосування, і ми не зможемо ініціювати. Тому, звичайно, ми рухаємося по багатьох напрямках, щоб, у тому числі, потім довести всі ці воєнні злочини РФ і на міжнародному рівні”, – резюмував Смирнов.

Додамо, що Нюрнберзький процес – це судовий процес, що проходив над головними німецькими воєнними злочинцями з 20 листопада 1945 року по 1 жовтня 1946 року. До відповідальності було притягнуто вищих військових та державних діячів фашистської Німеччини, звинувачених в тому, що з метою встановлення світового панування Німеччини вони розв’язали і вели агресивні війни, організували і здійснили найтяжчі злочини проти людства.

Як повідомляло Інше ТВ, На деокупованих територіях Херсонщини виявлено 9 катівень окупантів, знайдено понад 400 вбитих ними цивільних – Генпрокурор



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube