В Миколаєві поліцейські викрили наркоугруповання, яке налагодило збут канабісу (ФОТО, ВІДЕО)


22:1417.11.2022

Троє фігурантів, десять одночасних обшуків, близько дев’яти кілограмів наркозілля, у тому числі готового до вживання та розфасованого у пакети zip-Lock, на загальну суму понад 600 тисяч гривень вилучили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю разом зі слідчими відділення поліції № 1 Миколаївського РУП у зловмисників. Нині вони затримані, за скоєне їм загрожує до десяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Поліцейські встановили, що 42-річний миколаївець залучив до своєї злочинної діяльності ще двох своїх знайомих – 53-річного чоловіка та 47-річну жінку, які налагодили схему збуту наркотичного засобу.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що організатор на дачній ділянці здійснював незаконне культивування рослин роду коноплі, там їх переробляв та зберігав. Збувачам передавав уже готовий товар. Із клієнтами ділки зустрічались особисто, передаючи розфасований канабіс із рук в руки, отримуючи грошові кошти готівкою або переказами на банківські картки. Близько двох кілограмів канабісу щомісячно наркодилери збували серед своїх клієнтів, а заробіток з продажу сягав приблизно 75 тисяч гривень. Вартість одного пакуночку становила 350 гривень.

Правоохоронці провели 10 одночасних обшуків за місцями мешкання зловмисників, на дачній ділянці та у гаражному приміщенні, під час яких вилучили близько 9 кг канабісу, психотропну речовину «Альфа-PVP», а також банківські картки, мобільні телефони, пакети з замком Zip-Lock, грошові кошти, автомобіль, перероблений, за попереднім оглядом, пневматичний пістолет та 46 набоїв до нього, калібром 5,6. Вилучене правоохоронці направили на проведення експертиз.

Двох фігурантів-чоловіків слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України. Усім трьом зловмисникам, за процесуальної підтримки прокуратури, правоохоронці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а це незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Нині підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді арешту.

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Спецоперацію з викриття наркодилерів проводили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області ДБН НПУ, слідчі відділення поліції № 1 Миколаївського районного управління поліції, за силової підтримки спецпризначенців роти поліції особливого призначення. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює окружна прокуратура.

Після надходження результатів експертиз буде вирішуватися питання про додаткову кваліфікацію дій зловмисників.

Як повідомляло Інше ТВ,  І мак, і канабіс, і граната: що вилучили у мешканця Вознесенського району поліцейські Миколаївщини (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube