СБУ ліквідувала три схеми переправлення ухилянтів за кордон


17:5410.11.2022

У Києві нейтралізовано злочинне угруповання, яке “оформляло” ухилянтів як перевізників гуманітарної допомоги.

Служба безпеки України ліквідувала ще три схеми переправлення ухилянтів за кордон. Про це повідомляє Кореспондент.

Внаслідок спецоперації у кількох областях України затримано шістьох організаторів нелегальних “трафіків”. За гроші вони пропонували потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху. Вартість таких послуг становила від $1,5 тис. до $8 тис. з клієнта.

“У Києві нейтралізоване злочинне угруповання, яке “оформляло” ухильників як перевізників гуманітарної допомоги. І через фіктивну благодійну організацію вносили недостовірні відомості в електронну систему Шлях”, – йдеться у повідомленні.

Ще один канал нелегальної міграції блоковано на Житомирщині. Місцевий бізнесмен гарантував чоловікам “путівку у ЄС” як водіям міжнародних рейсів.

А у Чернівцях викрито злочинну групу, яка намагалася переправляти потенційних призовників в обхід КПП через так звану “зеленку”.

Всі злочинні схеми було вчасно викрито, а їхніх організаторів затримано. П’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру за статтею про незаконне переправлення громадян через держкордон (ч.3 ст.332 КК України). Двом з них уже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте: “Украинцы пытают россиян” і “Мы плакали от радости”. СБУ затримала німецького пропагандиста Russia Today і ще двох (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube