Чиновники “МОЗ ДНР” допомагали захопленню понад 20 лікарень Маріуполя


18:5908.11.2022

Під час слідчо-оперативних дій кіберфахівці СБУ викрили незаконну діяльність так званого “міністра охорони здоров’я” терористичної організації “ДНР”. Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише Кореспондент.

Встановлено, що він входить до найближчого оточення ватажка терористів – Пушиліна, безпосередньо, який, власне, і сприяв його призначенню на “міністерську посаду”.

Серед основних завдань чиновника було поширення окупаційного режиму у медичній галузі на тимчасово окупованій території регіону.

Після початку повномасштабного вторгнення він також організував примусове переведення на баланс підконтрольного російському МОЗ понад 20 захоплених медустанов у Маріуполі, Волновасі та Мангуші.

За даними слідства, до незаконної діяльності “чиновник” залучив своїх підлеглих, а саме двох керівників “юридичного відділу” та завідувача “сектору громадської служби та кадрів” псевдоміністерства.

Служба безпеки ідентифікувала ворожих поплічників із фейкового відомства, задокументувала злочинні дії та встановила їх місця знаходження.

Слідчі СБУ вже повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) Кримінального кодексу України. Продовжуються комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Читайте: Поблизу окупованого росіянами Маріуполя на місці масового поховання за 4 місяці з’явилося 1,5 тисяч нових могил (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube