Кіберполіцейські Миколаївщини викрили шахрайку з Одещини на привласненні грошей військових та волонтерів під виглядом продажу авто (ФОТО)


12:4404.11.2022

Фігурантка ошукала більше 120 громадян під виглядом продажу автівок в інтернеті. Від потенційних покупців вона отримувала завдаток, а потім «зникала». За скоєне їй може загрожувати до восьми років за ґратами.

Про це повідомляють у Кіберполіції, передає Інше ТВ.

Схему онлайн-шахрайства викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно зі слідчими Первомайського районного відділу поліції.

Зловмисниця, мешканка Одеської області, на торговельних майданчиках розміщувала фейкові оголошення про продаж автомобілів. Фігурантка «пропонувала» лише ті автівки, що мають попит та можуть використовуватися для потреб військових.

Від охочих придбати авто жінка отримувала передплату на рахунки, оформлені на підставних осіб. Однак взятих на себе обов’язків не виконувала, оголошення видаляла та припиняла зв’язок із клієнтами.

За попередніми підрахунками, у такий спосіб вона привласнила гроші близько 120 громадян. Серед ошуканих – військовослужбовці ЗСУ та волонтери. Сума збитків наразі встановлюється.

В оселі зловмисниці правоохоронці провели санкціонований обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку та 16 мобільних телефонів, а також банківські картки та понад три десятки SIM-карток різних мобільних операторів. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантці про підозру.

Процесуальне керівництво здійснює Кривоозерський відділ Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області.

Як повідомляло Інше ТВ, На Прикарпатті судитимуть псевдоволонтера, який привласнив 1,7 млн гривень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube