На Херсонщині колаборантка здала ворогові понад 20 патріотів


06:0306.10.2022

Співробітники Служби безпеки викрили нову порцію ворожих поплічників, які допомогли ворогові на окупованих територіях.

Спецслужби продовжують викривати колаборантів, які співпрацювали з окупаційною владою. Цього разу семеро жителів Херсонщини отримали повідомлення про підозру у складі організованої злочинної групи, оскільки цілеспрямовано сприяли передачі Росії ресурсів Укрпошти. Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише Кореспондент.

Особливу підозру отримала колишня співробітниця одного із правоохоронних органів Херсонщини. За завданням російських спецслужб вона передала ворогові дані, щонайменше, 23 патріотично налаштованих херсонців.

В результаті, окупанти проводили обшуки в їхніх будинках, тиснули на них психологічно та фізично. В обмін на лояльність зловмисниця отримала посаду у так званій “військово-цивільній адміністрації Херсонської області” і тепер намагається “виправдати виявлену їй довіру”.

Як “посадова особа” незаконної адміністрації, зрадниця забезпечувала організацію та проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій території області.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1, ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Жінці загрожує довічне позбавлення волі.

Щодо передачі окупантам потужностей Укрпошти, то в цьому провадженні нову підозру від СБУ отримав екс-регіонал Володимир Сальдо, який добровільно “очолив” окупаційний режим у Херсонській області, його заступник Катерина Губарєва, а також колишній директор філії Херсонської дирекції Укрпошти Віктор Фірман. Після захоплення ворогом області він погодився керувати незаконним утворенням Державне унітарне підприємство Пошта Херсона.

У новому статусі зловмисник не лише незаконно виконував адміністративні функції, а й схиляв земляків до співпраці з ворогом та агітував займати “вакансії” під його керівництвом.

Також співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці із ворогом ще чотирьох “керівників філій”. Зокрема, йдеться про:

“главі” так званої “федеральної державної унітарної компанії Пошта Криму;
“директор” так званого департаменту з управління персоналом у “федеральному державному унітарному підприємстві Пошта Криму;
начальниці так званого “державного унітарного підприємства Пошта Таврії;
співробітники так званого державного унітарного підприємства Пошта Херсона.

Всім “чиновникам” оголосили про підозру за допомогу державі-агресору, вчинену у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Додатково Сальдо, Губарєва та Фірман отримали підозри за ч. 3 ст. 28 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, організація та провадження заходів політичного характеру, провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або її окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, вчинені у складі організованої групи).

Заходи щодо викриття ворожих поплічників проводили співробітники СБУ та Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та Херсонської обласної прокуратури.

Читайте: Після успішних дій Сил оборони на Херсонському напрямку окупанти намагаються евакуювати поранених та техніку до найближчих переправ через річку Дніпро – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube