Для удару по гуманітарній колоні під Запоріжжям росія, ймовірно, використала ракету ППО великої дальності, – британська розвідка


12:5301.10.2022

Міністерство оборони Великої Британії прокоментувало ракетний удар по колоні під Запоріжжям 30 вересня.

Про це пише Радіо Свобода.

«Боєприпас, який використовувався, – це, ймовірно, російська ракета протиповітряної оборони великої дальності, застосована для наземної атаки. Російський запас таких ракет, швидше за все, обмежений і є цінним ресурсом, призначеним для збивання сучасних літаків і ракет, що наближаються, а не для використання проти наземних цілей», – йдеться в повідомленні британської розвідки, яке цитує Міноборони.

Відомство вважає, що застосування такої ракети, скоріш за все, спричинене загальним браком боєприпасів у Росії, особливо високоточних ракет великої дальності.

Водночас розвідка звертає увагу на те, що 30 вересня президент Росії Володимир Путін заявив про анексію Запорізької області, 60% якої наразі контролюють російські війська.

«Росія витрачає стратегічно цінні військові активи, намагаючись отримати тактичну перевагу, і в процесі вбиває мирних жителів, яких вона тепер вважає своїми громадянами», – коментує британське Міноборони.

Як повідомляло Інше ТВ, вранці 30 вересня російські війська завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді з Запоріжжя. Як повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух, люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Спочатку повідомлялось про 23 загиблих та 28 поранених (ФОТО, ВІДЕО).

Згодом стало відомо, що кількість загиблих зросла до 30, поранених – 88 (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube