В Миколаєві затримано чергового корегувальника вогню – обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто (ФОТО, ВІДЕО)


12:0020.09.2022

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 72-річному мешканцю м. Миколаєва за фактом державної зради (ч.2 ст.111 ККУ).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що основним завданням підозрюваного було фото- і відеофіксування розташування важливих об’єктів критичної інфраструктури на території Миколаєва та передача цих відомостей кураторам через закриті канали зв’язку для корегування ракетних ударів по ним. За співпрацю з окупантами завербованому агенту пообіцяли грошову винагороду та гарантію безпеки.

Під час спілкування зі своїм куратором чоловік пообіцяв наварити щі для російських військових, коли вони захоплять місто Миколаїв.

У ході обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які підтверджують збір та передачу вищезазначених даних, які він використовував для передачі інформації ворогу.

Зловмиснику обрано виключний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави .

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській області.

В Миколаєві затримано чергового корегувальника вогню - обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто (ФОТО, ВІДЕО) 1
В Миколаєві затримано чергового корегувальника вогню - обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто (ФОТО, ВІДЕО) 3

Як додали в пресцентрі СБУ, саме цей коригувальник передавав ворогу геолокацію підприємств теплопостачання у прифронтових районах. Отримані координати загарбники планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту, і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві СБУ затримала 2 агентів рф – один корегував вогонь по Варварівському мосту та полював на HIMARS, інший допомагав інформаційно (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube