Генпрокурор розповів про дітей, які стали жертвами сексуального насильства військових рф, одному з них 4 роки


16:5619.09.2022

Українські правоохоронці встановили п’ятьох дітей віком від 4 до 16 років, які стали жертвами сексуального насильства росіян за час повномасштабної війни.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін розповів в інтерв’ю виданню “Лівий берег“.

Він повідомив, що “є випадки, встановлені в кримінальних провадженнях, сексуального насильства проти дітей. Встановлено п’ятьох дітей у віці від 4 до 16 років, які стали жертвами цієї категорії воєнних злочинів.

Але ми всі розуміємо, що таких злочинів набагато більше, ніж я вже зазначив… Це складна робота. Ми працюємо з дітьми з використанням такої системи, яка називається “зелена кімната” – за безпосередньої участі психолога: він поза візуальним спостереженням дитини, але допомагає.

Це складно. Але в деяких випадках є свідчення, які можуть бути використані як докази в цих кримінальних провадженнях”.

Генпрокурор також підтвердив, що за офіційними даними, понад 7 тисяч дітей були депортовані на непідконтрольну Україні територію, на територію держави-агресора та республіки Білорусь.

Наразі ідентифіковано 5327 дітей.

Лише 55 дітей, які були незаконно депортовані на територію держави-агресора, Україні вдалося повернути. 37 дітей разом з батьками або вихователями перебувають на цей час на території країн Європейського Союзу.

На думку Костіна, міжнародні організації мають можливості тиснути на країну-агресора, щоб повернути дітей. Водночас вони використали ці можливості, щоб українське зерно експортувалося в країни світу, які потерпають від голоду.

“Ми живемо у світі цинізму, на жаль. Але ми маємо із цим цинізмом також працювати. І вимагати, навіть якщо є цинізм, робити те, що можливо”, – додав генпрокурор.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube