Заяви путіна про ракетні удари по ЗАЕС зі сторони України: ЦПД зібрав добірку фейків, які поширює росія


13:3514.09.2022

Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що поширювала російська пропаганда протягом попереднього дня, інформує УНН.

Дезінформація

ЗМІ рф повідомили, що у розмові президента рф вододимира путіна із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом було обговорено питання безпеки Запорізької АЕС. російський диктатор розповів про забезпечення фізичного захисту ЗАЕС, який здійснюється в координації з МАГАТЕ, а також про постійні ракетні удари по ЗАЕС зі сторони України, що створює реальні ризики масштабної катастрофи».

Маніпуляція

Речниця МЗС рф марія захарова заявила, що «концепція гарантій безпеки Україні має «поставити Євросоюз у рабську залежність», щоб ЄС уже ніколи не відновився».

Фейк

Так званий «міський голова» Донецька олексій кулемзін повідомив: «українські військові, залишаючи населені пункти на Донбасі, намагаються завдати їм максимальної шкоди… бойовики, що відступають, спалюють селища і розстрілюють будинки».

Читайте: Італійський журналіст, якій раніше працював на російський телеканал, був поранений по дорозі з Миколаєва в Херсон. Чому звинувачення росіянами ЗСУ з цього приводу – фейк (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube