“Фальсифікація історії”: ЦПД зібрав добірку фейків, які поширює росія


16:1309.09.2022

Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що продукував ворог протягом попереднього дня, передає УНН.

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

· Президент росії в.путін заявив, що “лише 2 судна і понад 80 кораблів з продовольством з України відправилися в найбідніші країни, все інше – в Європу”, однак згідно зі статистикою ООН до Туреччини було відправлено 32 судна, до країн ЄС – 30, до інших країн (в тому числі африканських та азійських) – 25. Це – фейк!

· ЗМІ рф повідомили, що “російська прокуратура вимагає визнати блокаду Ленінграда геноцидом. У прокуратурі вважають, що Нюрнберзький процес не дав правову оцінку блокаді Ленінграда. А визнання її геноцидом допоможе захистити національні інтереси росії”. Це – маніпуляція!

· Глава МЗС рф с.лавров заявив: “у низці країн Європи, насамперед в Україні та в країнах Балтії фальсифікація історії, виправдання кривавих злочинів нацистів та їх поплічників-колабораціоністів стали нормою. Оскверняються могили воїнів червоної армії, ведеться атака на радянську меморіальну спадщину”. Це – маніпуляція!

Читайте: Російські спецслужби створили в Європі фейковий інтернет-портал з метою дискредитації Володимира Зеленського – ОП



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube