На Миколаївщині будут судити шахрая, який 16 разів здав переселенцям в оренду неіснуючи квартири в Ужгороді


13:3117.08.2022

Прокурором Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 28-річного чоловіка за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого повторно, а також за фактом таємного викрадення чужого майна у період дії військового стану (ч. 2 ст. 4 ст.185 КК України).

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що мешканець смт Єланець на платформі OLX розмістив оголошення про надання в оренду квартир у місті Ужгород особам, які змушені були залишити свої будинки через бойові дії. За свої послуги зловмисник приймав передоплату, проте після надходження грошей на рахунки припиняв зв’язок із громадянами. Серед ошуканих є жінки, які прагнули знайти безпечний притулок, з дітьми.

У ході розслідування встановлено 16 епізодів його злочинної діяльності.

Крім того, аферист шахрайським шляхом заволодів телефоном жінки, у якої винаймав житло, і через мобільний додаток втрутився в онлайн-банкінг, отримавши можливість розпоряджатися її картковими рахунками.

Зловмисника затримано і перебуває під вартою.

Нагадаємо, 8 серпня поліція повідомила про визначення судом запобіжного заходу для 28-річного шахрая, який розміщував в Інтернеті об’яви про продаж військової амуніції – шоломи, розгрузки, бронежилети, і зникав після отримання передоплати.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube