Миколаївські правоохоронці викрили чоловіка на привласненні «гуманітарки» – авто швидкої допомоги та іншого товару. Але він збіг (ФОТО)


14:5415.08.2022

Автомобіль швидкої та гуманітарний товар, отримані Миколаївською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, призначались для допомоги постраждалим від війни мешканцям області.

Але були привласнені 56-річним чоловіком.

Викрили оборудку слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області спільно зі співробітниками УСБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 56-річний чоловік, працевлаштувавшись до волонтерської організації, здійснив ввезення з країни ЄС автомобіля швидкої допомоги для забезпечення потреб організації. Фігурант незаконно заволодів вказаним транспортним засобом, здійснивши його оформлення на своє ім’я.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили гуманітарний товар, медобладнання, медпрепарати, інші продукти іноземного виробництва, а також автомобіль швидкої медичної допомоги і документи, які підтверджують протиправну діяльність громадянина. 

Нині слідчі заочно повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нині підозрюваний переховується від слідства, правоохоронці готують матеріали щодо оголошення його у розшук. Розслідування триває.

Як повідомляло Інше ТВ, Поліція просить повідомляти про зловживання із гуманітарною допомогою – вже розслідує понад 300 кримінальних справ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube