СБУ затримала миколаївця, який за гроші передав россійським спецслужбам інформацію про цілі для ракетних ударів


12:2930.04.2022

Контррозвідники СБ України задокументували, що мешканець м. Миколаєва збирав та накопичував інформацію розвідувального характеру щодо військових підрозділів Збройних Сил України, які дислокуються на території Миколаївського регіону, а також розташування підрозділів військово-цивільної адміністрації та об’єктів критичної інфраструктури з метою передачі інформації представникам російських спецслужб.

Про це повідомляє пресс-служба відомства

Зокрема, у ході досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин України з власної ініціативи надав свої персональні дані та підтвердив бажання співпрацювати з ними, за що систематично отримував грошові перекази на особисту банківську картку.

Співробітниками СБУ затримано фігуранта під час виконання чергового завдання представників країни-агресора та передачі їм інформації щодо місця дислокації одного з військових підрозділів Збройних Сил України (з метою нанесення ракетних ударів по вказаному об’єкту).

Наразі мешканцю Миколаєва оголошено про підозру щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили співробітники СБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube