Пошуки батискафа біля “Титаніка” – найгірші підозри справджуються (ФОТО)


22:1922.06.2023

Адмірал сер Джеймс Бернелл-Ньюджент, колишній головнокомандувач Королівським флотом, припустив, що “Титан” міг вибухнути під величезним тиском морської води.

У четвер, 22 червня, під час пошуків зниклого батискафа “Титан”, що перевозив туристів до “Титаніка”, було виявлено “поле уламків”.

Експерти розповіли Sky News, що це означає.

Рятувальники виявили посадкову раму і задню кришку зниклого підводного човна, також Берегова охорона повідомила про “поле уламків”. Офіційним особам ще належить підтвердити, чи пов’язані уламки зі зниклим підводним апаратом, пише видання.

Пошуки батискафа біля "Титаніка" - найгірші підозри справджуються (ФОТО) 1
Пошуки батискафа біля "Титаніка" - найгірші підозри справджуються (ФОТО) 3

Девід Мірнс, експерт із порятунку, який знає двох із п’яти осіб на борту, отримав повідомлення у WhatsApp. У ньому йшлося, що виявлено дві важливі частини системи, але корпус ще не знайдено.

“Поле уламків має на увазі руйнування підводного апарату… це справді нібито вказує на найгірший сценарій, який є катастрофічним результатом”, — пояснив експерт із порятунку.

Мірнс був знайомий з британським мільярдером Хемішем Гардінгом і французьким пілотом підводного плавання Полем-Анрі Наржеоле, які перебували на батискафі. Він емоційно сказав, що його “найгірші побоювання тепер справдилися”, тоді як він молився про інший результат.

“Два моїх друга пішли”, — сказав Мірнс.

Адмірал сер Джеймс Бернелл-Ньюджент, колишній головнокомандувач Королівським флотом, пояснив журналістам, що характер оголошення передбачає, що ці уламки якимось чином пов’язані з підводним човном.

“Звичайно, навколо “Титаніка” є велике поле уламків, і різні речі, які ми бачили, взяті з “Титаніка”, взяті з поля уламків. Воно займає кілька гектарів”, — сказав він.

Адмірал додав, що якби це були уламки “Титаніка”, Берегова охорона зробила б відмінність в оголошенні.

“Я думаю, що загалом це, ймовірно, сумні новини і припускають, що “Титан” міг вибухнути під величезним тиском морської води, коли він перебував на своєму шляху вниз”, — припустив Бернелл-Ньюджент.

Батискаф віз туристів до “Титаніка” і зник: деталі

19 червня журналісти повідомили, що в Атлантичному океані зник підводний батискаф, який здійснював туристичні поїздки до затонулого 1912 року лайнера “Титанік”.

Пізніше в Береговій охороні США розповіли, що на борту перебувало п’ятеро осіб і вони мали запас кисню на 96 годин.

У ЗМІ передали, що на зв’язок вийшов один із членів екіпажу зниклого батискафа — ірландський дослідник Рорі Голден. Він написав у соцмережах, що “в порядку” і попросив не робити припущень щодо присутніх на борту. За його словами, після виходу в інтернет можливості екіпажу обмежені.

Нгадаємо, Батискаф, що віз туристів на затонулий “Титанік” і зник, подав сигнал лиха. Але його порятунок майже неможливий

22 червня на телеканалі NBC поінформували, що батискаф перебуває в критичній ситуації через брак кисню, а пошукова операція проводиться “на межі можливостей”. За прогнозами, кисень може закінчитися протягом доби.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube