Внаслідок вибуху загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту. Офіційна версія і розповідь свідків різняться


20:4101.06.2023

У приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС у Харківській області стався вибух, внаслідок якого загинули двоє курсантів, ще один отримав поранення.

Про це розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в коментарі для преси.

Трагедія сталася 31 травня близько 14:30 у приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС.

Внаслідок вибуху отримав поранення 20-річний курсант. За словами речника прокуратури, життю постраждалого загрози немає.

Двоє курсантів 21 та 22 років померли від отриманих травм в кареті швидкої допомоги по дорозі до лікарні.

Зазначається, що всі вони були студентами 3-го курсу одного з університетів системи ДСНС.

Двоє курсантів Національного університету цивільного захисту загинули внаслідок вибуху у гуртожитку, коли “намагалися прибрати вибухову речовину зі снаряда, щоб зробити муляж”, розказали Суспільне Харків на правах анонімності однокурсники загиблих. За даними джерела, курсанти розбирали боєприпас за наказом керівника без його нагляду.

Четверо посадовців університету наразі відсторонені. Працює спеціалізована комісія на чолі з заступником голови ДСНС. Всі матеріали будуть передані до ДБР“, — прокоментувала подію речниця МВС України Мар’яна Рева.

Речник ДСНС Олександр Хорунжий додав, що відсторонили тих, хто “відповідальні за навчальний процес”. “Ми зацікавлені у тому, щоб винні отримали справедливе покарання. Більше інформації буде оприлюднено після закінчення розслідування”, — сказав Хорунжий.

Натомість журналістка Ірина Ромалійська пише, що курсанти загинули в гуртожитку внаслідок вибуху снаряду, який їм наказав розібрати керівник.

За її інформацією, яку журналістка переказує зі слів родичів загиблих, під час вибуху загинули 21-річні курсанти Роман Сліпець та Євген Кочетов, які навчалися на саперів-мінерів.

Так от, за інформацією родичів загиблого, начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Олександр Шевчук дав наказ курсантам дістати з 152-мм снаряду вибухову речовину. Снаряд здетонував. Двоє курсантів загинули. Ще один травмований, кілька отримали контузії. Сталося це все не на тренувальному майданчику, а в гуртожитку!“, – пише журналістка.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube