Не президент. Як називають Путіна іноземні ЗМІ після його “виборів”


13:2106.04.2024

Тиран, деспот, диктатор, “божевільний Влад”. Впливові західні ЗМІ після “фарсу з перевиборами” і легітимації тортур у Росії перестали називати Путіна президентом.

Про це пише Можем объяснить.

Західні країни досі не поспішають оголошувати Володимира Путіна нелегітимним главою російської держави, хоча дебати про це в ЄС проходили. На відміну від політиків, британські, фарнцузькі та німецькі ЗМІ все рідше називають Путіна.

Диктатор і деспот

Не президент. Як називають Путіна іноземні ЗМІ після його "виборів" 1
Не президент. Як називають Путіна іноземні ЗМІ після його "виборів" 3

“Кремлівський тиран виступає з промовою”, – підписана фотографія з Путіним на сторінках німецького Bild. Видання використовує різні синоніми цього слова: диктатор, тиран і практично перестало використовувати термін “президент”.

Термін “диктатор” стосовно Путіна стала вживати і британська газета The Telegraph. Таблоїд The Sun і взагалі називає Путіна “параноїком”, “божевільним деспотом” і “божевільним Владом”. Газета різко розкритикувала російське керівництво за тортури ймовірних терористів із “Крокус Сіті Холу”, а також за арешт журналіста Евана Гершковіча, який уже рік перебуває в СІЗО.

Не президент, а глава Кремля

“Кремлівський лідер Володимир Путін призиває в армію 150 тисяч осіб”, – так підписана фотографія до замітки Sueddeutsche Zeitung про початок призову. Німецьке видання теж майже перестало називати Путіна “президентом”. Журналісти іменують його “главою Кремля”.

Схожим чином Путіна характеризує Frankfurter Algemeine – “лідер (шеф) Кремля”. Цю термінологію стали використовувати й інші німецькі видання, зокрема, Spiegel і Welt: “Після президентських виборів, які зазнали критики як фарс, лідер Кремля Володимир Путін відсвяткував свою перемогу і десяту річницю анексії Криму”.

Так само Путіна називають французькі Le Monde і Liberation.

Нагадаємо, Путінські помічники: німецькі компанії допомагають російським окупантам відбудовувати зруйнований ними же Маріуполь – розслідування (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube