Президент України і Прем’єр-міністр Королівства Бельгія підписали спільну декларацію про підтримку членства України в НАТО і ЄС (ФОТО)


19:5426.11.2022

26 листопада Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо, який перебуває в нашій країні з робочим візитом.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань міждержавної взаємодії, оборонну підтримку, а також посилення санкцій проти Росії за терор і дестабілізацію глобальних відносин.

Про це повідомили в пресслужбі Президента, передає Інше ТВ.

Співрозмовники докладно обговорили взаємодію двох держав в ООН, у структурах Європейського Союзу та на інших міжнародних майданчиках. Зокрема, в рамках зустрічі Александр Де Кроо підписав спільну декларацію про підтримку членства України в НАТО і ЄС.

 «Я дякую Бельгії й пану Премʼєр-міністру за підписану сьогодні спільну декларацію. Цей документ засвідчує підтримку Бельгією нашого руху до повноправного членства у Європейському Союзі та НАТО. Ми обов’язково здобудемо цей важливий для нас результат», – заявив Президент України Володимир Зеленський.

Зі свого боку Александр Де Кроо зазначив, що для нього велика честь бути в Україні й засвідчити свою підтримку нашій державі та її громадянам.

«Хочу подякувати вам і кожному українцю від імені народу Бельгії за ваше лідерство в ці дуже складні часи війни. Ви демонструєте всьому світові, за що варто битися – за демократію, за відкрите суспільство, де люди ставляться з повагою одне до одного, засуджують безглузде насилля», – наголосив він.

Як зазначив Александр Де Кроо, в умовах, коли Росія почала знищувати цивільну інфраструктуру, позбавляючи населення України електро- та водопостачання, необхідно й далі підтримувати українців, оскільки попереду надзвичайно складна зима.

«Ми постачаємо генератори, надаємо допомогу вашим школам, лікарням і сподіваємося, що це додасть вам стійкості в ці складні часи», – сказав він.

Прем’єр-міністр Бельгії також зауважив, що його країна охоче підтримала надзвичайно важливу ініціативу Президента України Grain from Ukraine.

«Ця ініціатива дає змогу запобігти можливим проблемам із продовольчим забезпеченням в окремих африканських країнах. Крім того, це підтримує вашу економіку, Україну в цей складний період», – наголосив Александр Де Кроо.

Як повідомляло Інше ТВ, Grain from Ukraine: Зеленський презентував гуманітарну програму боротьби з голодом у світі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube