Site icon inshe.tv

Мер Миколаєва став єдиним українським мером, який увійшов до Ради мерів та лідерів Глобальної угоди мерів

Мер Миколаєва став єдиним українським мером, який увійшов до Ради мерів та лідерів Глобальної угоди мерів 1

Миколаївського міського голову Олександр Сєнкевича призначено до Ради мерів та лідерів Глобальної угоди мерів (GCoM) для захисту місцевих рішень на COP28 та за її межами.

Про це йдеться в пресрелізі, опублікованому на сайті GCoM, передає Інше ТВ.

«3 грудня на COP28, після Саміту місцевих кліматичних дій, Глобальна угода мерів за клімат та енергію (GCoM) – найбільший глобальний альянс для кліматичного лідерства міст – призначив Олександра Сєнкевича, мера Миколаєва, єдиного мера з України, до Ради мерів та керівників. На своїй новій посаді мер Сєнкевич приєднується до історичної коаліції лідерів, що представляють понад 13 000 міст і місцевих органів влади в усьому світі, і всі вони спрямовані на посилення глобального кліматичного прогресу за допомогою амбітних місцевих рішень», – йдеться в повідомленні.

Як мовиться в пресрелізі, Олександр Сєнкевич буде представляти не тільки Миколаїв, Україну, а загалом регіон Східної Європи та Центральної Азії, «буде служити послом поточних місцевих кліматичних заходів у регіоні та за його межами».

«Співпрацюючи з керівництвом GCoM, мер Сєнкевич допоможе розширити можливості глобальних міст, щоб розвивати цей вирішальний імпульс і працювати в тандемі з національними урядами, щоб не тільки досягти, але й перевершити свої найамбітніші цілі в рамках Паризької угоди», – підкреслюється в пресрелізі.

«Для мене велика честь приєднатися до цієї вмотивованої групи місцевих лідерів, які віддані справі побудови стійкішого суспільства та покращення якості життя громад у всьому світі, – сказав Олександр Сєнкевич, мер Миколаєва. – Я з нетерпінням чекаю можливості принести свої знання та унікальний досвід цій групі та працювати разом, щоб прискорити прогрес у сфері клімату та енергетики для більш екологічного та здорового майбутнього».

GCoM – це найбільший глобальний альянс для лідерства в області клімату в містах, який об’єднує глобальну коаліцію з понад 13 000 міст і місцевих органів влади та понад 100 партнерів, що підтримують. Міста та партнери GCoM поділяють довгострокове бачення підтримки добровільних дій для боротьби зі зміною клімату та створення стійкого суспільства з низьким рівнем викидів. GCoM обслуговує міста та органи місцевого самоврядування, мобілізуючи та підтримуючи амбітні, вимірні, заплановані кліматичні та енергетичні заходи в їхніх громадах, співпрацюючи з міськими/регіональними мережами, національними урядами та іншими партнерами для досягнення нашого бачення. До коаліції входять міста на 6 континентах і 144 країнах, що представляють понад 1 мільярд людей або понад 13 відсотків населення світу.

Як повідомляло Інше ТВ, Мер-місіонер: Олександр Сєнкевич розповів, як трансформувалась його мотивація працювати Миколаївським міським головою

Exit mobile version