США заборонять продаж програмного забезпечення компанії “Касперський”


11:1421.06.2024

Міністерка комерції Сполучених Штатів Джина Раймондо оголосила про намір адміністрації президента Джо Байдена заборонити продаж на території країни будь-яких програм розробки компанії “Касперський”, пише ЛБ.

У Білому домі вважають, що Кремль має великий вплив на відомого розробника антивірусного програмного забезпечення, через що діяльність компанії становить загрозу для американської інфраструктури та сервісів.

За словами урядовиці, “Касперський” може збирати особисту інформацію американців, яку потім російська влада прагне використовувати як зброю.

Для ефективного застосування санкцій влада США використає механізм, розроблений за часів адміністрації Дональда Трампа, який дає змогу забороняти американським компаніям здійснювати транзакції з бізнесами, що належать “ворожим країнам” – Китаю та Росію.

У “Касперському” заперечили залученість до будь-яких спроб втрутитися у цифрову безпеку США і мають намір оскаржувати прийдешню заборону “будь-якими юридичними способами”.

Читайте: Правительство Литвы запретило государственным структурам использовать программное обеспечение российской “Лаборатории Касперского”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube