Європейське космічне агентство запустить дві місії на ракетах SpaceX


09:2921.10.2022

Європейське космічне агентство (ЄКА) оголосило в четвер, що використовуватиме ракети SpaceX Falcon 9 для запуску двох наукових місій через затримки з власною ракетою Ariane 6 та скасування польотів російських ракет-носіїв «Союз», передає УНН.

Космічний телескоп ЄКА «Евклід» планувалося запустити наступного року на ракеті «Союз», але у лютому росія відмовилася від участі у відповідь на європейські санкції у зв’язку з війною.

«Евклід» , який мав допомогти краще зрозуміти таємниці темної енергії та матерії, тепер натомість вирушить у космос на ракеті Falcon 9 американської компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска.

За словами генерального директора ЄКА Йозефа Ашбахера, місію ESA Hera, яка досліджуватиме астероїд Дідим, який NASA успішно збило з курсу у вересні, розбивши космічний корабель DART, буде запущено на Falcon 9 наприкінці 2024 року.

Використання інших ракет-носіїв було «тимчасовим заходом» для ЄКА через «зокрема відмову від «Союзу», а також через затримку запуску Ariane 6», – заявив Ашбахер на пресконференції в четвер.

Читайте: Він передумав, або Маск-шоу: Starlink продовжить фінансуватися в Україні



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube