«Ніч нявкання» – в Шанхайський музей на виставку прийшли кішки (ВІДЕО)


06:3508.09.2024

Незвичайні гості зібрались у Шанхайському музеї. Разом з людьми його залами ходять і кішки. Цей захід проходить під гаслом «Ніч нявкання». Її проводять у межах виставки, присвяченої Стародавньому Єгиптові. Люди та пухнасті гості оглянуть експозицію «Таємниці Саккари».

Про це йдеться в сюжеті телеканалу NTD.

 «Єгипетські археологи виявили храм кішки в Саккарі та знайшли багато котячих мумій і статуеток кішок. Коли ми планували виставку, темою обрали кішок, бо вони займали більшу частину експозиції. Потім виникла ідея “Ночі нявкання”», – каже Лі Фен, заступник директора музею.

У Стародавньому Єгипті шанували богиню Баст. Вона захищала фараона. Її часто зображували як жінку з головою кішки.

 «Ця виставка проходить лише цього року, і сюди привезли цінності Стародавнього Єгипту. Можливо, це єдиний шанс у житті побачити таку виставку», –  гість музею.

На вході до музею треба показати довідки, що кішки здорові та щеплені. Залами вихованців треба возити в колясці або носити в переносці. Поблизу про всяк випадок чергують ветеринари. Якщо кішка втомиться, її можна випустити погуляти в спеціальному місці.

 «Дві мої кішки відреагували по-різному. Старшій понад два роки, і, мабуть, вона трохи подорослішала. Їй цікаво. Побачивши експонати, вона іноді трохи визирає», – гість музею.

Захід «Ніч нявкання» провели шість разів. Пускали на нього по 200 гостей за вечір.

Як повідомляло Інше ТВ, Музей у французькому Марселі почав проводити екскурсії для нудистів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube