Швейцарія продовжила дію особливого міграційного режиму для українців до березня 2026 року


20:0307.09.2024

Уряд Швейцарії ухвалив рішення продовжити дію особливого міграційного режиму для українців та українок (так званого «статусу S») до 4 березня 2026 року. Усі заходи соціальної підтримки власників цього статусу також зберігаються.

Про це пише SWI, передає Інше ТВ.

Уряд, Федеральна рада, ухвалив таке рішення, виходячи з того, що ситуація в Україні ще далека від стабілізації. Про це йдеться в урядовому прес-релізі, опублікованому у середу 4 вересня 2024 року.

Такий захід «додатково прояснить міграційну ситуацію для всіх зацікавлених осіб, а також для влади кантонів та громад/муніципалітетів та роботодавців». З огляду на необхідність подальших дій у сфері соціальної інтеграції українських біженців.

Особливо це стосується трудової інтеграції. Уряд вирішив також додатково розширити та поглибити вже чинні програми та заходи підтримки біженців з України.

Ці заходи спрямовані насамперед на освоєння мови даного кантону та на удосконалення умов та форматів отримання послуг освітнього характеру стосовно якнайшвидшої інтеграції таких осіб у сферу праці та зайнятості.

Уряд Швейцарії активував особливий міграційний S-статус 12 березня 2022 року після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Станом на кінець серпня 2024 року у Швейцарії ВНЖ категорії S отримали близько 66 000 осіб, переважно жінок та дітей.

Як повідомляло Інше ТВ, Росія готує нові пропагандистські операції в ЄС, направлені на українських біженців, – ГУР



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube