В Угорщині священника, який освячував кабінет Орбана, відсторонили за можливу участь в ЛГБТ-вечірках


22:4106.09.2024

В Угорщині відомого римо-католицького священника Бесе Ґерґо, який освячував кабінет прем’єр-міністра Віктора Орбана та офіс консервативного руху «Мегафон», звинуватили в участі в ЛГБТ-вечірках. Його відсторонили від священницького служіння, а фотографії з ним зникли зі сторінки Орбана.

Про це пишуть Válasz Online та Telex та hromadske.

В останні роки Бесе Ґерґо, звичайний парафіяльний священник з міста Дунавече, став лідером політичного християнства в Угорщині.

Він агітував проти опозиції у храмі й розповідав парафіянам, що опозиційні партії скасують доктрину віри та моралі, націоналізують церковні школи та позбавлять підтримки церковні установи.

Його висловлювання щодо абортів, одностатевих шлюбів та пропаганди ЛГБТК збігалися з позиціями панівної партії «Фідес» Віктора Орбана.

Отець Бесе освячував монастир кармелітів, у якому розташований кабінет прем’єр-міністра, та офіс «рупора правої спільноти» «Мегафон» — цей рух також пов’язують з Орбаном.

Крім того, сімейні товариства священника отримали щедру субсидію в 100 мільйонів форинтів (близько 253 тисяч євро) від держави.

Проте, за інформацією Válasz Online, у найвищих урядових колах поширили файл, який свідчить, що Бесе Ґерґо міг брати участь у гей-вечірках та мати тривалі інтимні стосунки з іншими чоловіками.

Апостольська нунціатура також отримала «серйозні звинувачення» проти священника, розповів журналістам апостольський нунцій в Угорщині Майкл Банак.

За його словами, згідно з вимогами канонічного права, ці звинувачення негайно передали для розслідування єпископу, якому підпорядковується священник.

Через кілька годин після публікації статті канцелярія архієпископа Калочі-Кечкемета повідомила, що Бесе Ґерґо відсторонили від священницького служіння.

Telex звернув увагу на те, що зі сторінки Орбана зникли фотографії, як отець Бесе проводить освячення монастиря кармелітів.

Журналісти кілька разів телефонували священнику, щоб запитати, як він прокоментує інформацію, опубліковану в пресі, але той відхилив дзвінки. Його сторінка у Facebook стала недоступною.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube