В РФ звільнили заручників у захопленій колонії – заколотників вбили. Що відомо про причини НП


18:0023.08.2024

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні в місті Суровікіне Волгоградської області ув’язнені захопили колонію – вимагають $2 млн. і гвинтокрил (ФОТО, ВІДЕО).

Тепер стало відомо, що силовики штурмували колонію, де ув’язнені взяли в заручники співробітників ФСВП. Заколотників вбили, заручників звільнили.

На одному зі злочинців був саморобний жилет смертника з вибухівкою. Під час штурму він намагався його підірвати, але вибуху не сталося. Злочинця вбив спецназ, пише Mash.

Під час захоплення заручників у ВК-19 загинули щонайменше двоє співробітників колонії. Ще п’ятеро дістали поранення. Троє з них були доставлені в реанімацію, зокрема одна людина в критичному стані.

Загарбників було четверо. Троє з них були засуджені за наркотичними статтями, ще один – за вбивство людини в бійці. Учасники захоплення записували відео і відправляли їх силовикам.

Вони назвали себе послідовниками «Ісламської держави» і заявили, що «захопили сміттярів» і «вбивали тих, хто гнобив, обмежував, замордував мусульман». Також вони пояснювали свої дії «помстою за “Крокус”».

ІК-19 – колонія суворого режиму в місті Суровикине у Волгоградській області, приблизно за дві години їзди від Волгограда. У ній понад тисяча ув’язнених.

Це друге захоплення заручників у виправних установах Росії за два місяці. Перше сталося у червні в СІЗО Ростова. Там заручників теж звільнили під час штурму; п’ятьох із шести ув’язнених, які влаштували бунт, було вбито.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube