Прокуратура вимагає повернути незаконно продану в Рибаківці ділянку з лісом біля моря


15:2222.08.2024

Миколаївська окружна прокуратура до Господарського суду Миколаївської області подала позов в інтересах держави в особі Миколаївської районної державної адміністрації до Коблівської сільської ради щодо повернення державі земельної ділянки державного лісового фонду, площею 0,99 га, вартістю понад 8 млн грн, що розташована в зоні відпочинку «Рибаківка».

Так, ще у 2014 році господарським судом Миколаївської області задоволено позов прокурора та скасовано незаконне розпорядження Березанської районної державної адміністрації, яким Товариству з обмеженою відповідальністю було надано в оренду земельну ділянку та в подальшому її продано у приватну власність останньому.

Судом підтверджено неможливість набуття права приватної власності на землі державного лісового фонду, що розташовані в межах пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря.

Зазначене судове рішення було виконано – права держави на землі лісогосподарського призначення поновлені.

У той же час встановлено, що Коблівською сільською радою, усупереч встановленої законом заборони, спірну земельну ділянку у 2021 році незаконно вилучено із земель державного лісового фонду та безпідставно зареєстровано право власності за собою.

З метою реального поновлення інтересів держави, Миколаївська окружна прокуратура звернулася з позовом до господарського суду про скасування вчиненої реєстрації права комунальної власності та зобов’язання Коблівської сільської ради повернути державі земельну ділянку лісогосподарського призначення.

Наразі, судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

Нагадаємо: На Миколаївщині завдяки прокуратурі повернули державі 12 га лісових земель з озером



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube