У Миколаєві суд арештував водія ГАЗ, який в Лупарево збив дитину


11:4924.07.2024

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно 41-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.135, ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 19.07.2024 року, підозрюваний керуючи автомобілем «ГАЗ 2705» в с.Лупарево, з порушенням правил ПДД виконував поворот направо та здійснив наїзд на шестирічного велосипедиста, який рухався в попутному напрямку. Після цього, чоловік зупинився, не надав допомогу дитині, а почав рухатись заднім ходом, не переконавшись, що це не створить небезпеки для постраждалого і здійснив його переїзд, після чого залишив місце ДТП. Від отриманих травм хлопчик помер в медичному закладі.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою провину, повідомив, що не помітив дитину, яка рухалась поруч. Місце пригоди залишив, оскільки боявся самосуду з боку жителів села. Після вчинення ДТП, він лишив в автівку вдома та пішов до свого товариша, який повідомив, що того розшукують, а дитина померла.

Коли підозрюваний почув голоси правоохоронців, які прийшли до домоволодіння його товариша, він перестрибнув через огорожу та втік і повернувся наступного ранку, там його було затримано співробітниками поліції, які прибули знову. За словами підозрюваного, він сам вийшов їм назустріч.

Захисник просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту або із визначенням розміру застави, посилаючись на недоведеність ризиків.

За результатами розгляду, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави, повідомила прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва.

Нагадаємо, на Миколаївщині поліція затримала водія вантажівки, який збив дитину і втік. 6-річний хлопчик помер у лікарні.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube